Made with racontr.com

"Zonder Stanford had ik geen start-up. Of toch zeker niet op dezelfde schaal."

alt

Gentenaar Pieter Gunst studeerde rechten aan de Ugent. In Belgiƫ werkte hij als advocaat bij DLA Piper. In 2010 verhuisde hij naar de VS om verder te studeren aan Stanford Law School. Afgelopen jaar stond hij in de

30 under 30-lijst van Forbes.


Hij maakte uit eerste hand mee hoe aanstekelijk de ondernemersgeest werkt in Stanford. Hij werd medestichter van Lawgives.com: een online platform waar mensen terecht kunnen voor juridische hulp. Vrijwel meteen vond hij aan Stanford de hulp om zijn idee en bedrijf uit te bouwen.

alt
alt
alt
alt
alt

Stanford University was cruciaal voor het ontstaan van Silicon Valley. Al van bij het begin was het een universiteit die veel meer op praktische opleidingen en ondernemen gericht was. Maar het unieke karakter van Stanford werd pas echt gevormd na de WO II.


In de tijd van de Koude Oorlog was er veel vraag naar technologische innovatie die het Westen voorsprong moest geven op de Sovjet-Unie. Decaan Frederick Terman richtte het Stanford Research Park op. Op de terreinen van de universiteit bood hij plaats aan innoverende bedrijven uit de technologiesector. Het werd een plek waar de academische, militaire en ondernemerswereld versmolten en elkaar omhoog stuwden.


Terman was de eerste die zijn studenten aanspoorde om eerder een eigen innovatief bedrijf op te richten, dan voor anderen te gaan werken. Een attitude die tot op de dag van vandaag voortleeft binnen de universiteit.

"Hier moedigen ze je aan om

niet af te studeren."

Wie is Pieter Gunst?

alt
alt
alt
alt
alt
alt